Facebook Instagram
HomeNieuwsOver onsHistorieContact
Euro-Toques

Nieuwsarchief

2020

17-12-2020: De vlag in top, want het hoogste punt bereikt!

De verbouwingswerkzaamheden voor de uitbreiding van ons restaurant gaat gewoon door. Deze week is het hoogste punt bereikt van de nieuwe orangerie. Ook de totstandkoming van de Chambres de 'La Provence' op de eerste verdieping (bij de balkons) vordert gestaag.

08-12-2020: Ouderen verwend met een heerlijk viergangendiner van 'La Provence'

"Formidabel!", vatte mevrouw Van Lith uit Rossum het krachtig samen. Zij was dinsdagavond één van de tien ouderen die door de vrijwilligers van 'Met je Hart Bommelerwaard' een viergangenmenu kreeg overhandigd.

27-10-2020: Een recensie in Lekker500 om van te blozen...

In de Lekker500, editie 2021, is weer een mooie beoordeling geplaatst van ons restaurant. Hierin wordt onder meer ingegaan op de wijze waarop wij werken in de coronatijd. Blij met alle lof!

Scrol naar beneden voor Zaltbommel

04-12-2020: Een mooie recensie in 'Over de tong', de restaurantrubriek in het Brabants Dagblad

Klassiek wild uit de keuken van chef Luc. Daar hadden we nou nèt zin in! Chef Luc van Iersel van restaurant La Provence in Zaltbommel weet er wel raad mee. Op huis aan met een goed gevulde doos vol aardse smaken...

Klik hier voor de link naar het artikel

22-10-2020: We hebben weer (ruim) 50 menu's weggegeven!

Het blijven onzekere tijden en juist daarom hebben we hardwerkende mensen in de zorg en een aantal ouderen – alleenwonend en kwetsbaar –, een hart onder de riem gestoken door voor hen kosteloos een heerlijk menu te bereiden. Ze hebben ervan genoten.

14-10-2020: Covid-19 en 'La Provence'

Als gevolg van de situatie rond covid-19 en de nieuwe maatregelen die op 13 oktober bekend zijn gemaakt, zijn we u graag weer van dienst met onze cateringmogelijkheden: een wekelijks wisselend viergangenmenu en diverse andere gerechten. Wij vertrouwen erop de deuren van ons restaurant binnen afzienbare tijd weer te mogen openen.

29-06-2020: ProefLOKAAL Voorjaarslunch als take-away groot succes!

Op zondag 28 juni 2020 heeft ProefLOKAAL Bommelerwaard de voorjaarslunch weer verzorgd. Vanwege de coronapandemie in aangepaste vorm, namelijk als take-away. De lunch werd verzorgd door Flicka, het Bommels Bakhuys en 'La Provence'. De wijnen waren van Wijnkoperij Luuc van Boort. Een groot aantal mensen heeft hiervan gebruikgemaakt!

02-10-2020: 'La Provence' neemt deel aan de campagne 'EET Met je hart'

De campagne 'EET Met je hart' vindt plaats op initiatief van 'Stichting Met je hart', een organisatie die eenzaamheid onder ouderen wil doorbreken. Ook wij ondersteunen dit. Immers, uit eten staat voor genieten, plezier, samen zijn en geluk delen met elkaar. Dit gevoel kunt u van 1 november tot half december delen met oudere mensen die zich eenzaam voelen. Doet u mee? Dat kan door een bijdrage van 1 euro per tafel. Uw bijdragen gaan voor 100% naar waardevolle ontmoetingen voor eenzame ouderen in de Bommelerwaard.

02-06-2020: U bent weer van harte welkom… onder voorwaarden

Wat zijn we blij dat we u, onze gasten, weer mogen ontvangen en verwennen. Tegelijkertijd zijn we – u én wij – gehouden aan verschillende richtlijnen, vastgesteld door de overheid en het RIVM.

17-03-2020: Iris de Hertogh (wederom) geslaagd voor examen Vinoloog

Om een goede vinoloog te blijven, is het van belang de opgedane kennis regelmatig bij te spijkeren in een constant ontwikkelende wijnwereld. Dat is precies wat Iris, met succes, bij de Wijnacademie heeft gedaan!

18-03-2020: Catering voor thuis

In deze toch onzekere tijden, zijn we u graag van dienst met onze culinaire cateringmogelijkheden. Dagvers bereid, zoals u van ons gewend bent. We staan u graag alleen persoonlijk (telefonisch) te woord om uw wensen door te nemen: (0418) 51 40 70. Afhalen in overleg. Betaling uitsluitend met pin of via overmaking.

2019

23-09-2019: Onze Euro-Toques restaurantprijs overgedragen

In hetzelfde Rotterdam waar we vorig jaar de restaurantprijs 2018 in ontvangst mochten nemen, hebben we het beeldje vandaag overgedragen aan de winnaar van 2019. Van harte gefeliciteerd!

23-06-2019: Zonovergoten ProefLOKAALstraatlunch

Wat was het weer een feestje in de Gamerschestraat en een fijne samenwerking met Restaurant La Folie, IJssalon Tiesimo, DaSilva Beans & Leafs, Carien van Boxtel, Wijnkoperij Luuc van Boort, Bommels Bakhuys en Bommelaarbier.

29-04-2019: Leden Euro-Toques ontvangen en verwend!

We kijken terug op een prachtige dag, waarop we leden van Euro-Toques Nederland mochten ontvangen en verwennen. Ook bezochten zij Zuivelboerderij Den Eelder en Slakkenkwekerij Slow Escargots, twee van onze lokale leveranciers.

We zijn er trots op winnaar te zijn van de Euro-Toques Nederland restaurantprijs 2018-2019.

Klik hier voor een fotoverslagje van het diner

2018

05-10-2018: Geslaagd Charity Dinner Gasthuiskapel

Op 4 oktober vond er een Charity Dinner plaats ten behoeve van het nieuw te bouwen hospice de Samaritaan, aan de Beersteeg in Zaltbommel. In opdracht van de Rotaryclub Zaltbommel mocht 'La Provence' het diner in de Gasthuiskapel verzorgen, iets waarmee wij zeer vereerd waren.

Lees verder...

02-10-2018: Mooie recensie in Chefsfriends.nl

ChefsFriends feliciteert Luc van harte met het winnen van deze bijzondere prijs!

Lees hier het artikel

18-09-2018: 'La Provence' wint Euro-Toques restaurantprijs 2018!

"Euro-Toques Nederland (ETN) heeft haar Keltum restaurantprijs 2018 uitgereikt aan 'La Provence'. 'La Provence' komt dit jaar het best naar voren qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken", zegt Misset Horeca.

Lees verder...

18-09-2018: Ook Brabants Dagblad en AD vermelden prijs

"Het Zaltbommelse restaurant 'La Provence' heeft de Euro-Toques restaurantprijs 2018 gewonnen. Bij Euro-Toques Nederland zijn restaurants aangesloten die werken met duurzame streekproducten..."

Lees verder...
Lees verder...

15-09-2018: 'La Provence' leert schooljeugd bloemenboter maken

ProefLOKAAL Bommelerwaard laat schoolgaande jeugd in direct contact te komen met lokale producenten en samenstellers, zoals 'La Provence'. Dat gebeurt onder meer door workshops, door te doen, te proeven en in gesprek te gaan. Zo heeft Luc van Iersel...

Lees verder...

04-09-2018: Nieuwsbrief nummer 16

Het is nog heerlijk nazomeren op ons Provençaalse terras. Zolang het nog kan kunt u genieten van al het lekkers uit onze ambachtelijke, klassiek Franse keuken. De menukaart is weer klaar en gevuld met nieuwe gerechten, waaronder het kwarteltje met paddenstoeltjes, gevogeltejus en ganzenlever en het wilde eendje, aan het karkas gebraden met zijn eigen jus. Of ons bekende en vaste 'Menu Tour de Provence', waarmee u verrast wordt met zes kleine gerechtjes vis/vlees/vegetarisch, zes kleine warme gerechtjes en zes zoete gerechtjes.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 16

24-05-2018: Anne-Wies van Oosten, registervinoloog en journalist (wijn/food), schrijft:

"Nu ons voedsel van over de hele wereld kan komen, zou je soms vergeten dat er hier in Nederland ook heel veel moois geproduceerd wordt. Om die reden werkt patron-cuisinier Luc van Iersel van restaurant 'La Provence' in Zaltbommel graag met regionale producten. Een keer per jaar gaat hij..."

Lees hier hier het met mooie foto's geïllustreerde artikel

16-05-2018: Artikel met foto's in Het Kontakt

Janneke Boogaard: "Bij 'La Provence' namen telers en kwekers uit de streek afgelopen week een voorproefje bij de polderlunch. De ontmoeting tussen de producenten leverde geanimeerde tafelgesprekken op. Paddenstoelen, frambozen, slakken, snijbiet: chef-kok Luc van Iersel verwerkt al deze ingrediënten in overheerlijke gerechten. Zoals..."

Lees verder in het artikel

14-05-2018: Mooie recensie van Euro-Toques Nederland

Vereerd voelen wij ons, met deze fijne vermelding!

Lees hier de recensie

15-05-2018: Nieuwsbrief nummer 14

Lees hierin alles over het Poldermenu 2018 en de ProefLOKAAL Straatlunch.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 14

11-05-2018: Een voorbeeldkok, geschreven door Will Jansen van het Bouillon Magazine

"Hij zal misschien niet gauw de voorpagina's halen, de aimabele patron cuisinier van 'La Provence' in Zaltbommel, maar Luc van Iersel is met zijn Poldermenu wel een voorbeeld van hoe een kok middenin de gemeenschap kan staan. Het Poldermenu, dat tot eind juni voor € 42,50 op de kaart staat, heeft in elke gang een of meerdere producten van producenten uit de directe omgeving van Zaltbommel. De frambozen van Geert de Weert, de paddenstoelen van Paddenstoelenrijk, de paling van Henk Biesters Anguilla, de biogroente van de Sterregaard, de eetbare bloemen van Look en Taste, de mooie lende van slagerij Hooijmans en niet te vergeten de slakken van Lennard ter Halls Slow Escargot (met geduld gekweekt): allemaal producten waar hart en ziel in terug te proeven zijn. Met de lekkere en passende wijnen van Betuwse wijnmaker Diederick Beker (Côte du Linge) en die van Wijnkoperij Luuc van Boort (al 110 jaar oud), en het in Bommelaar Bier van Sil Stranders gebakken gehaktballetje. Ongetwijfeld schiet er nog een producent in deze opsomming bij in, maar de demonstratie van het oprechte vakmanschap van Luc van Iersel maakt veel indruk. Hij laat zien dat je niet per se in top gastronomische sferen hoeft te bivakkeren om een weldadig bestaan op te bouwen."

2017

12-10-2017: Mooi interview in De Toren

Ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum heeft ook De Toren een artikel gemaakt.

Download hier het interview (even naar beneden scrollen)

05-10-2017: Lovend artikel over ons jubileum in Het Kontakt

'Wit damastlinnen, fonkelend glaswerk en zilveren bestek. Restaurant 'La Provence' biedt...'

Lees hier het hele artikel (mét foto!)

14-09-2017: Kinderworkshop in het kader van ProefLOKAAL

Basisschoolkinderen hebben kookworkshops gedaan bij ProefLOKAAL. Hoe maak je kruidenboter met eetbare bloemen? Zij hebben er, letterlijke en figuurlijk, van genoten! Luc ook.

www.proeflokaalbommelerwaard.nl

06-09-2017: Met de complimenten van Lennard...

We waren te gast bij de Heerendag van de 'Heeren van Heusden'. Daar gaf Lennard ter Halle een presentatie over zijn slakken (Slow Escargots) en deze mooie complimenten over ons.

Bekijk hier het filmpje

19-06-2017: ProefLOKAAL Voorjaarslunch overweldigend succes!

Op zondag 18 juni heeft ProefLOKAAL voor de eerste keer een voorjaarslunch georganiseerd. Een uniek evenement om kennis te maken met producten uit de Bommelerwaard. De voorjaarslunch vond plaats in de Gamersestraat in Zaltbommel: 105 gasten aan een lange tafel door de straat, producten uit de Bommelerwaard, bereidingen door Restaurant 'La Provence', Bommels Bakhuys, Restaurant La Folie en IJssalon Tiesimo. Wijnen van Wijnkoperij Luuc van Boort. Het was genieten, in alle opzichten!

Klik hier voor een sfeervol videofilmpje

16-06-2017: 'La Provence' als bijzondere trouwlocatie

Op deze zomerdag heeft de ambtenaar van de Burgerlijke Stand een prachtig bruidspaar in de echt verbonden.

2016

30-11-2016: Fijne recensie in de Lekker 2017

Over ouderwets genieten: wát een ambiance, wát een smaken!

Lees hier het hele artikel

02-03-2016: Aangesloten bij Euro-Toques Nederland

'La Provence' is lid geworden van Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs.

2015

21-12-2015: Prachtig stukje in Grootspraak

Deze restaurantgids, met aandacht voor wijnen, waardeert onze zeer vriendelijk geprijsde en uitgebreide wijnkaart met 4 wijntrosjes🍇🍇🍇🍇.

22-06-2015: 'Lokaal & Geniaal'

Dit is de titel van een blog over ons poldermenu.

Lees verder...

19-06-2015: Lovende recensie in ChefsFriends.nl

"Luc van Iersel van La Provence in Zaltbommel is trots op de producenten uit zijn streek. (...) Woensdag 17 juni was de try-out en daarbij mocht ChefsFriends aanwezig zijn...", aldus Rik Leonards van ChefsFriends.

Klik hier voor het hele artikel

20-05-2015: Rivierenland Business Magazine: Zakelijk ontmoeten in Franse sferen

"Sinds jaar en dag is La Provence een begrip in Zaltbommel en omgeving. Maar inmiddels komen de gasten van heinde en verre om te genieten van de gerechten die geïnspireerd..."

Klik hier voor het hele artikel

+ Openingstijden

Openingstijden lunch

Magesloten

Di12:00 - 16:00

Wo12:00 - 16:00

Do12:00 - 16:00

Vr12:00 - 16:00

Zaalleen diner

Zogesloten

Lunchmenu te bestellen tot 13:45 uur, daarna uitsluitend à la carte. Keuken sluit om 15.00 uur. Ons terras is rookvrij.

Openingstijden diner

Magesloten

Di17:00 - 23:30

Wo17:00 - 23:30

Do17:00 - 23:30

Vr17:00 - 23:30

Za17:00 - 23:30

Zogesloten

Dinermenu te bestellen tot 19:30 uur, daarna uitsluitend à la carte. Om 22.00 uur sluit onze keuken. Ons terras is rookvrij.

Gamerschestraat 81~5301 AR Zaltbommel
T: 0418 51 40 70~info@la-provence.nl

© 2023 Restaurant La Provence Zaltbommel