Facebook Instagram
HomeNieuwsOver onsHistorieContact/bestellen
Euro-Toques
Restaurant Catering voor thuisLunchterras geopendOnze wijnen
Openingstijden lunch
Magesloten
Di12:00 - 15:00
Wo12:00 - 15:00
Do12:00 - 15:00
Vr12:00 - 15:00
Zaalleen diner
Zogesloten
 
Openingstijden diner
Magesloten
Di17:30 - 22:00
Wo17:30 - 22:00
Do17:30 - 22:00
Vr17:30 - 22:00
Za17:00 - 22:00
Zogesloten

Nieuwsarchief

2019

23-09-2019: Onze Euro-Toques restaurantprijs overgedragen

In hetzelfde Rotterdam waar we vorig jaar de restaurantprijs 2018 in ontvangst mochten nemen, hebben we het beeldje vandaag overgedragen aan de winnaar van 2019. Van harte gefeliciteerd!

23-06-2019: Zonovergoten ProefLOKAALstraatlunch

Wat was het weer een feestje in de Gamerschestraat en een fijne samenwerking met Restaurant La Folie, IJssalon Tiesimo, DaSilva Beans & Leafs, Carien van Boxtel, Wijnkoperij Luuc van Boort, Bommels Bakhuys en Bommelaarbier.

29-04-2019: Leden Euro-Toques ontvangen en verwend!

We kijken terug op een prachtige dag, waarop we leden van Euro-Toques Nederland mochten ontvangen en verwennen. Ook bezochten zij Zuivelboerderij Den Eelder en Slakkenkwekerij Slow Escargots, twee van onze lokale leveranciers.

We zijn er trots op winnaar te zijn van de Euro-Toques Nederland restaurantprijs 2018-2019.

Klik hier voor een fotoverslagje van het diner

2018

05-10-2018: Geslaagd Charity Dinner Gasthuiskapel

Op 4 oktober vond er een Charity Dinner plaats ten behoeve van het nieuw te bouwen hospice de Samaritaan, aan de Beersteeg in Zaltbommel. In opdracht van de Rotaryclub Zaltbommel mocht 'La Provence' het diner in de Gasthuiskapel verzorgen, iets waarmee wij zeer vereerd waren.

Lees verder...

02-10-2018: Mooie recensie in Chefsfriends.nl

ChefsFriends feliciteert Luc van harte met het winnen van deze bijzondere prijs!

Lees hier het artikel

18-09-2018: 'La Provence' wint Euro-Toques restaurantprijs 2018!

"Euro-Toques Nederland (ETN) heeft haar Keltum restaurantprijs 2018 uitgereikt aan 'La Provence'. 'La Provence' komt dit jaar het best naar voren qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken", zegt Misset Horeca.

Lees verder...

18-09-2018: Ook Brabants Dagblad en AD vermelden prijs

"Het Zaltbommelse restaurant 'La Provence' heeft de Euro-Toques restaurantprijs 2018 gewonnen. Bij Euro-Toques Nederland zijn restaurants aangesloten die werken met duurzame streekproducten..."

Lees verder...
Lees verder...

15-09-2018: 'La Provence' leert schooljeugd bloemenboter maken

ProefLOKAAL Bommelerwaard laat schoolgaande jeugd in direct contact te komen met lokale producenten en samenstellers, zoals 'La Provence'. Dat gebeurt onder meer door workshops, door te doen, te proeven en in gesprek te gaan. Zo heeft Luc van Iersel...

Lees verder...

04-09-2018: Nieuwsbrief nummer 16

Het is nog heerlijk nazomeren op ons Provençaalse terras. Zolang het nog kan kunt u genieten van al het lekkers uit onze ambachtelijke, klassiek Franse keuken. De menukaart is weer klaar en gevuld met nieuwe gerechten, waaronder het kwarteltje met paddenstoeltjes, gevogeltejus en ganzenlever en het wilde eendje, aan het karkas gebraden met zijn eigen jus. Of ons bekende en vaste 'Menu Tour de Provence', waarmee u verrast wordt met zes kleine gerechtjes vis/vlees/vegetarisch, zes kleine warme gerechtjes en zes zoete gerechtjes.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 16

24-05-2018: Anne-Wies van Oosten, registervinoloog en journalist (wijn/food), schrijft:

"Nu ons voedsel van over de hele wereld kan komen, zou je soms vergeten dat er hier in Nederland ook heel veel moois geproduceerd wordt. Om die reden werkt patron-cuisinier Luc van Iersel van restaurant 'La Provence' in Zaltbommel graag met regionale producten. Een keer per jaar gaat hij..."

Lees hier hier het met mooie foto's geïllustreerde artikel

16-05-2018: Artikel met foto's in Het Kontakt

Janneke Boogaard: "Bij 'La Provence' namen telers en kwekers uit de streek afgelopen week een voorproefje bij de polderlunch. De ontmoeting tussen de producenten leverde geanimeerde tafelgesprekken op. Paddenstoelen, frambozen, slakken, snijbiet: chef-kok Luc van Iersel verwerkt al deze ingrediënten in overheerlijke gerechten. Zoals..."

Lees verder in het artikel

14-05-2018: Mooie recensie van Euro-Toques Nederland

Vereerd voelen wij ons, met deze fijne vermelding!

Lees hier de recensie

15-05-2018: Nieuwsbrief nummer 14

Lees hierin alles over het Poldermenu 2018 en de ProefLOKAAL Straatlunch.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 14

11-05-2018: Een voorbeeldkok, geschreven door Will Jansen van het Bouillon Magazine

"Hij zal misschien niet gauw de voorpagina's halen, de aimabele patron cuisinier van 'La Provence' in Zaltbommel, maar Luc van Iersel is met zijn Poldermenu wel een voorbeeld van hoe een kok middenin de gemeenschap kan staan. Het Poldermenu, dat tot eind juni voor € 42,50 op de kaart staat, heeft in elke gang een of meerdere producten van producenten uit de directe omgeving van Zaltbommel. De frambozen van Geert de Weert, de paddenstoelen van Paddenstoelenrijk, de paling van Henk Biesters Anguilla, de biogroente van de Sterregaard, de eetbare bloemen van Look en Taste, de mooie lende van slagerij Hooijmans en niet te vergeten de slakken van Lennard ter Halls Slow Escargot (met geduld gekweekt): allemaal producten waar hart en ziel in terug te proeven zijn. Met de lekkere en passende wijnen van Betuwse wijnmaker Diederick Beker (Côte du Linge) en die van Wijnkoperij Luuc van Boort (al 110 jaar oud), en het in Bommelaar Bier van Sil Stranders gebakken gehaktballetje. Ongetwijfeld schiet er nog een producent in deze opsomming bij in, maar de demonstratie van het oprechte vakmanschap van Luc van Iersel maakt veel indruk. Hij laat zien dat je niet per se in top gastronomische sferen hoeft te bivakkeren om een weldadig bestaan op te bouwen."

2017

12-10-2017: Mooi interview in De Toren

Ter gelegenheid van ons 40-jarig jubileum heeft ook De Toren een artikel gemaakt.

Download hier het interview (even naar beneden scrollen)

05-10-2017: Lovend artikel over ons jubileum in Het Kontakt

'Wit damastlinnen, fonkelend glaswerk en zilveren bestek. Restaurant 'La Provence' biedt...'

Lees hier het hele artikel (mét foto!)

14-09-2017: Kinderworkshop in het kader van ProefLOKAAL

Basisschoolkinderen hebben kookworkshops gedaan bij ProefLOKAAL. Hoe maak je kruidenboter met eetbare bloemen? Zij hebben er, letterlijke en figuurlijk, van genoten! Luc ook.

www.proeflokaalbommelerwaard.nl

06-09-2017: Met de complimenten van Lennard...

We waren te gast bij de Heerendag van de 'Heeren van Heusden'. Daar gaf Lennard ter Halle een presentatie over zijn slakken (Slow Escargots) en deze mooie complimenten over ons.

Bekijk hier het filmpje

19-06-2017: ProefLOKAAL Voorjaarslunch overweldigend succes!

Op zondag 18 juni heeft ProefLOKAAL voor de eerste keer een voorjaarslunch georganiseerd. Een uniek evenement om kennis te maken met producten uit de Bommelerwaard. De voorjaarslunch vond plaats in de Gamersestraat in Zaltbommel: 105 gasten aan een lange tafel door de straat, producten uit de Bommelerwaard, bereidingen door Restaurant 'La Provence', Bommels Bakhuys, Restaurant La Folie en IJssalon Tiesimo. Wijnen van Wijnkoperij Luuc van Boort. Het was genieten, in alle opzichten!

Klik hier voor een sfeervol videofilmpje

16-06-2017: 'La Provence' als bijzondere trouwlocatie

Op deze zomerdag heeft de ambtenaar van de Burgerlijke Stand een prachtig bruidspaar in de echt verbonden.

2016

30-11-2016: Fijne recensie in de Lekker 2017

Over ouderwets genieten: wát een ambiance, wát een smaken!

Lees hier het hele artikel

02-03-2016: Aangesloten bij Euro-Toques Nederland

'La Provence' is lid geworden van Euro-Toques Nederland, de vereniging van professionele koks en restaurateurs.

2015

21-12-2015: Prachtig stukje in Grootspraak

Deze restaurantgids, met aandacht voor wijnen, waardeert onze zeer vriendelijk geprijsde en uitgebreide wijnkaart met 4 wijntrosjes๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡๐Ÿ‡.

22-06-2015: 'Lokaal & Geniaal'

Dit is de titel van een blog over ons poldermenu.

Lees verder...

19-06-2015: Lovende recensie in ChefsFriends.nl

"Luc van Iersel van La Provence in Zaltbommel is trots op de producenten uit zijn streek. (...) Woensdag 17 juni was de try-out en daarbij mocht ChefsFriends aanwezig zijn...", aldus Rik Leonards van ChefsFriends.

Klik hier voor het hele artikel

20-05-2015: Rivierenland Business Magazine: Zakelijk ontmoeten in Franse sferen

"Sinds jaar en dag is La Provence een begrip in Zaltbommel en omgeving. Maar inmiddels komen de gasten van heinde en verre om te genieten van de gerechten die geïnspireerd..."

Klik hier voor het hele artikel

2013

22-12-2013: Recensie in Lekker 2014

Ook dit jaar een (voor ons) eervolle vermelding in het toonaangevende magazine Lekker.

Klik hier voor de beoordeling door Lekker

03-10-2013: Interview in Weekkrant De Toren

Penny Bruijnickx, regioredacteur van weekkrant De Toren, heeft Luc en Iris geïnterviewd over hun tweede lustrum.

Klik hier voor het artikel in De Toren van 3 oktober 2013

07-05-2013: Mooie recensie in Rivierenland Business

Jessica Scheffer, hoofdredacteur van , heeft in de rubriek Smaak een lovend artikel geschreven over 'La Provence'.

Klik hier voor een PDF van het artikel in Rivierenland Business

2012

19-05-2012: Recensie van de dames Reiziger

De dames Reiziger, die elke week een restaurant testen voor het Algemeen Dagblad, hebben een mooi artikel geschreven over 'La Provence'.

Klik hier voor een PDF van het artikel in het AD
Gamerschestraat 81~5301 AR Zaltbommel
T: 0418 51 40 70~info@la-provence.nl

© 2021 Restaurant La Provence Zaltbommel