Facebook Twitter
HomeNieuwsOver onsHistorieContactReserveren
Euro-Toques
RestaurantCateringZakelijke gastenLes Beaux de ProvenceOnze wijnen

Openingstijden keuken
Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 22:00
Woensdag 12:00 - 22:00
Donderdag12:00 - 22:00
Vrijdag 12:00 - 22:00
Zaterdag 17:00 - 22:00
Zondag gesloten

Nieuws

Een nieuwe kaart, mooie samenwerkingen, een aansprekende recensie in de krant: van deze en andersoortige nieuwtjes maken we u graag attent op deze pagina.

23-09-2019

Onze Euro-Toques restaurantprijs overgedragen

In hetzelfde Rotterdam waar we vorig jaar de restaurantprijs 2018 in ontvangst mochten nemen, hebben we het beeldje vandaag overgedragen aan de winnaar van 2019. Van harte gefeliciteerd!

23-06-2019

Zonovergoten ProefLOKAALstraatlunch

Wat was het weer een feestje in de Gamerschestraat en een fijne samenwerking met Restaurant La Folie, IJssalon Tiesimo, DaSilva Beans & Leafs, Carien van Boxtel, Wijnkoperij Luuc van Boort, Bommels Bakhuys en Bommelaarbier.

29-04-2019

Leden Euro-Toques ontvangen en verwend!

We kijken terug op een prachtige dag, waarop we leden van Euro-Toques Nederland mochten ontvangen en verwennen. Ook bezochten zij Zuivelboerderij Den Eelder en Slakkenkwekerij Slow Escargots, twee van onze lokale leveranciers.

We zijn er trots op winnaar te zijn van de Euro-Toques Nederland restaurantprijs 2018-2019.

Klik hier voor een fotoverslagje van het diner

05-10-2018

Geslaagd Charity Dinner Gasthuiskapel

Op 4 oktober vond er een Charity Dinner plaats ten behoeve van het nieuw te bouwen hospice de Samaritaan, aan de Beersteeg in Zaltbommel. In opdracht van de Rotaryclub Zaltbommel mocht 'La Provence' het diner in de Gasthuiskapel verzorgen, iets waarmee wij zeer vereerd waren.

Lees verder...

02-10-2018

Mooie recensie in Chefsfriends.nl

ChefsFriends feliciteert Luc van harte met het winnen van deze bijzondere prijs!

Lees hier het artikel

18-09-2018

'La Provence' wint Euro-Toques restaurantprijs 2018!

"Euro-Toques Nederland (ETN) heeft haar Keltum restaurantprijs 2018 uitgereikt aan 'La Provence'. 'La Provence' komt dit jaar het best naar voren qua Euro-Toques uitstraling, in combinatie met de kwaliteit van de keuken", zegt Misset Horeca.

Lees verder...

18-09-2018

Ook Brabants Dagblad en AD vermelden prijs

"Het Zaltbommelse restaurant 'La Provence' heeft de Euro-Toques restaurantprijs 2018 gewonnen. Bij Euro-Toques Nederland zijn restaurants aangesloten die werken met duurzame streekproducten..."

Lees verder...
Lees verder...

15-09-2018

'La Provence' leert schooljeugd bloemenboter maken

ProefLOKAAL Bommelerwaard laat schoolgaande jeugd in direct contact te komen met lokale producenten en samenstellers, zoals 'La Provence'. Dat gebeurt onder meer door workshops, door te doen, te proeven en in gesprek te gaan. Zo heeft Luc van Iersel...

Lees verder...

04-09-2018

Nieuwsbrief nummer 16

Het is nog heerlijk nazomeren op ons Provençaalse terras. Zolang het nog kan kunt u genieten van al het lekkers uit onze ambachtelijke, klassiek Franse keuken. De menukaart is weer klaar en gevuld met nieuwe gerechten, waaronder het kwarteltje met paddenstoeltjes, gevogeltejus en ganzenlever en het wilde eendje, aan het karkas gebraden met zijn eigen jus. Of ons bekende en vaste 'Menu Tour de Provence', waarmee u verrast wordt met zes kleine gerechtjes vis/vlees/vegetarisch, zes kleine warme gerechtjes en zes zoete gerechtjes.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 16

24-05-2018

Anne-Wies van Oosten, registervinoloog en journalist (wijn/food), schrijft:

"Nu ons voedsel van over de hele wereld kan komen, zou je soms vergeten dat er hier in Nederland ook heel veel moois geproduceerd wordt. Om die reden werkt patron-cuisinier Luc van Iersel van restaurant 'La Provence' in Zaltbommel graag met regionale producten. Een keer per jaar gaat hij..."

Lees hier hier met mooie foto's geïllustreerde artikel

16-05-2018

Artikel met foto's in Het Kontakt

Janneke Boogaard: "Bij 'La Provence' namen telers en kwekers uit de streek afgelopen week een voorproefje bij de polderlunch. De ontmoeting tussen de producenten leverde geanimeerde tafelgesprekken op. Paddenstoelen, frambozen, slakken, snijbiet: chef-kok Luc van Iersel verwerkt al deze ingrediënten in overheerlijke gerechten. Zoals..."

Lees verder in het artikel

15-05-2018

Nieuwsbrief nummer 14

Lees hierin alles over het Poldermenu 2018 en de ProefLOKAAL Straatlunch.

Wilt u de nieuwsbrief ook ontvangen? Via de link rechtsboven kunt u zich aanmelden.

Klik hier voor nieuwsbrief nummer 14

14-05-2018

Mooie recensie van Euro-Toques Nederland

Vereerd voelen wij ons, met deze fijne vermelding!

Lees hier de recensie

11-05-2018

Een voorbeeldkok, geschreven door Will Jansen van het Bouillon Magazine

"Hij zal misschien niet gauw de voorpagina's halen, de aimabele patron cuisinier van 'La Provence' in Zaltbommel, maar Luc van Iersel is met zijn Poldermenu wel een voorbeeld van hoe een kok middenin de gemeenschap kan staan. Het Poldermenu, dat tot eind juni voor € 42,50 op de kaart staat, heeft in elke gang een of meerdere producten van producenten uit de directe omgeving van Zaltbommel. De frambozen van Geert de Weert, de paddenstoelen van Paddenstoelenrijk, de paling van Henk Biesters Anguilla, de biogroente van de Sterregaard, de eetbare bloemen van Look en Taste, de mooie lende van slagerij Hooijmans en niet te vergeten de slakken van Lennard ter Halls Slow Escargot (met geduld gekweekt): allemaal producten waar hart en ziel in terug te proeven zijn. Met de lekkere en passende wijnen van Betuwse wijnmaker Diederick Beker (Côte du Linge) en die van Wijnkoperij Luuc van Boort (al 110 jaar oud), en het in Bommelaar Bier van Sil Stranders gebakken gehaktballetje. Ongetwijfeld schiet er nog een producent in deze opsomming bij in, maar de demonstratie van het oprechte vakmanschap van Luc van Iersel maakt veel indruk. Hij laat zien dat je niet per se in top gastronomische sferen hoeft te bivakkeren om een weldadig bestaan op te bouwen."

Nieuwsarchief

Via onderstaande link komt u bij nieuws uit eerdere jaren.

Ons nieuwsarchief
Gamerschestraat 81~5301 AR Zaltbommel
T: 0418 51 40 70~info@la-provence.nl

© 2020 Restaurant La Provence Zaltbommel