Facebook Instagram
HomeNieuwsOver onsHistorieContact
Euro-Toques

Wandelen en fietsen

Er is een enorm aantal wandelmogelijkheden, variërend van een korte stadswandeling tot een klompenpad, en van de gootspokenroute tot struinpaden langs de Waal. Ook wat fietsen betreft hoeft u zich niet te vervelen. Naast diverse knooppuntenroutes voor tourfietsen zijn er ook prachtige routes voor e-bikes, mountainbikes en racefietsen.

Wij geven u een aantal tips, met een website erbij. Wij raden u aan vooraf even te kijken of er iets gewijzigd is aan de route. U kunt ook een keuze maken uit de wandel- en fietsroutes op onderstaande pagina's van de website van Beleef Bommelerwaard.

Wandelroutes in de Bommelerwaard
Fietsroutes in de Bommelerwaard

Wandelingen

Gootspokenroute

In de goten van Zaltbommel wonen gootspoken. De spoken hangen, zitten en liggen aan de dakgoten van enkele tientallen huizen in het centrum van Zaltbommel. Ze vertellen iets over de bewoners of de historie van het pand. En over de beeldhouwkunst van Joris Baudoin. De route is 3 km.

Gootspokenroute

Stadswandeling historische binnenstad Zaltbommel

U wandelt in circa 1,5 uur langs de kenmerkende Sint-Maartenskerk en het Stadskasteel, en passeert de huizen van de familie Philips en Fiep Westendorp. Verder ziet u de panden die door beroemdheden als Franz Liszt en Karl Marx werden bezocht.

Stadswandeling Zaltbommel

Hamarithapad

Ontdek het mooie buitengebied van Nederhemert (Noord en Zuid). U wandelt door het stroomgebied van de Maas met wielen, kades, een restant van een schans en een indrukwekkend kasteel. Twee opties: 10 of 16 km.

Hamarithapad

Nywelepad

Wandel door het rivierengebied van Zaltbommel met de historische gebouwen, oude kaden en vochtige hooilanden. Twee opties: 10 of 14 km.

Nywelepad

Baanbrekerpad

Geniet van weidse vergezichten in het mooie buitengebied van Ammerzoden en Well. U wandelt langs stroomruggen, vroegere rivierbeddingen, relicten van vroegere dijkdoorbraken en verdedigingswerken. Twee opties: 6 en 11 km.

Baanbrekerpad

Vurensche Polderpad

Wandel langs de voormalige Nieuwe Hollandse Waterlinie, Waal en Linge en over historische dijken en paden. Twee opties: 6 en 15 km.

Vurensche Polderpad

Struinroutes langs de Waal

Wandelroutes van 20, 30 of 42 km door kruiden- en bloemrijke uiterwaarden, over grasrijke paden, rivierduinen en zandstranden. Beleef de rivier van dichtbij!

Struinen langs de Waal

Fietsroutes

Rondje Bommelerwaard

Al fietsend de Bommelerwaard leren kennen. Het is een knooppuntenroute van 63 km en u kunt eenvoudig bij knooppunt 66 (vlakbij ons pand) van start gaan.

Rondje Bommelerwaard

Bloesemroute Bommelerwaard

Deze fietsroute (44 km) is, samen met Bloesemroute Land van Maas en Waal en Bloesemroute Betuwe, onderdeel van de driedaagse Bloesemroute. Het is een knooppuntenroute en u begint bij knooppunt 66 (vlakbij ons pand).

Bloesemroute Bommelerwaard

+ Openingstijden

Openingstijden lunch

Magesloten

Di12:00 - 16:00

Wo12:00 - 16:00

Do12:00 - 16:00

Vr12:00 - 16:00

Zaalleen diner

Zogesloten

Lunchmenu te bestellen tot 13:45 uur, daarna uitsluitend à la carte. Keuken sluit om 15.00 uur. Ons terras is rookvrij.

Openingstijden diner

Magesloten

Di17:00 - 23:30

Wo17:00 - 23:30

Do17:00 - 23:30

Vr17:00 - 23:30

Za17:00 - 23:30

Zogesloten

Dinermenu te bestellen tot 19:30 uur, daarna uitsluitend à la carte. Om 22.00 uur sluit onze keuken. Ons terras is rookvrij.

Gamerschestraat 81~5301 AR Zaltbommel
T: 0418 51 40 70~info@la-provence.nl

© 2023 Restaurant La Provence Zaltbommel